Zeleninové smaženky
Suroviny
- 160 g Vejce slepičí
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cibule
 - 200 g Kapusta hlávková
 - 200 g Květák
 - 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 70 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 10 g Petržel - nať
 - 20 g Sůl
 - 250 g Mrkev kořen
 - 300 ml Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 864 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 95.4 mg
 - Draslík 204.7 mg
 - Vláknina 4148 mg
 - Vitamín A 4148 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme drobně nakrájenou, očištěnou zeleninu a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Měkkou zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Necháme vychladnout a potom do hmoty přidáme strouhaný sýr, nakrájenou petrželovou nať, sůl, žloutky a tuhý sníh z bílků. Dobře vše promícháme.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme oválné smaženky a v horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.