Zeleninové smaženky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Vejce slepičí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 200 g Květák
  • 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Sůl
  • 250 g Mrkev kořen
  • 300 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 95.4 mg
  • Draslík 204.7 mg
  • Vláknina 4148 mg
  • Vitamín A 4148 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme drobně nakrájenou, očištěnou zeleninu a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkkou zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Necháme vychladnout a potom do hmoty přidáme strouhaný sýr, nakrájenou petrželovou nať, sůl, žloutky a tuhý sníh z bílků. Dobře vše promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme oválné smaženky a v horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.

Komentáře k receptu