Smaženky zeleninové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 100 g Květák
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 4 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Ananasová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 12 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 384.5 mg
  • Vláknina 11667.7 mg
  • Vitamín A 11667.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mouku se špetkou soli, přidáme kajenský pepř, uprostřed kopečku mouky vytvoříme důlek, nalijeme do něj studenou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Zeleninu povaříme 5 minut ve vodě, procedíme, necháme okapat. Ušleháme z bílků tuhý sníh, zapracujeme do těsta. Zeleninu v těstíčku obalíme, necháme stéct přebytečné těsto a smažíme v rozehřáté pánvi s olejem, dokud nezezlátne. Poté vyjmeme, necháme okapat.

  • 3

    Do pánve dáme všechny přísady na omáčku - ananasovou šťávu, zeleninový vývar, vinný ocet, cukr, škrobovou moučku a nasekané jarní cibulky. Uvedeme směs do varu, za neustálého míchání necháme zhoustnout.

  • 4

    Omáčku podáváme se smaženkami.

Komentáře k receptu