Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou
Suroviny
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 225 g Brokolice
- 125 g Chřest bílý
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 250 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Lilek
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Marmeláda brusinková
- 5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 579.1 mg
- Vláknina 12895 mg
- Vitamín A 12895 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.4 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na prosátou mouku se špetkou soli v míse nalijeme vejce rozšlehaná s vodou a spolu vyšleháme na hladké těstíčko. 
- 
                                23 lžíce brusinkové zavařeniny, špetku soli a 5 lžic pomerančové šťávy vaříme za nízkého příkonu tepla v malé nádobě, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku přelijeme do misky. 
- 
                                3Lilek a velkou červenou cibuli nakrájíme na silné plátky, brokolici rozebereme na růžičky, červenou papriku pokrájíme na proužky, chřest nasekáme na špalíčky a fazokové lusky zbavíme špiček. 
- 
                                4Na wok pánvi nebo hluboké pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Chceme-li zjistit, zda je olej dostatečně horký, ukápneme do něj kousek těsta. Vyplave-li ihned na povrch, je teplota na smažení příhodná. 
- 
                                5Zeleninu namáčíme do připraveného těstíčka a postupně ji dozlatova v malých dávkách smažíme, každou 3-4 minuty. Usmaženou zeleninu drátěnou sběračkou přemístíme z oleje na papírové ubrousky, na kterých je dle chuti osolíme. 
- 
                                6Zeleninu servírujeme s brusinkovou omáčkou k namáčení. 
- 
                                7Můžeme ozdobit čerstvými bazalkovými lístky 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        