Vejce zapékaná ve smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1888 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 568.9 mg
  • Draslík 423.9 mg
  • Vláknina 361.4 mg
  • Vitamín A 361.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na dno zapékací misky vlijeme rozkvedlanou smetanu. Do smetany rozklepneme vedle sebe vejce, posypeme jemně nasekanými sardelovými řezy, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme strouhankou a pokapeme máslem.

  • 2

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až vejce ztuhnou.

  • 3

    Pokrm posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu