Salát z pečených paprik
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 63 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 292.8 mg
- Vláknina 105 mg
- Vitamín A 105 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté papriky opečeme v troubě dohněda po všech stranách. Jakmile jde slupka sloupnout, pokropíme je studenou vodou a oloupeme. 
- 
                                2Papriky rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. 
- 
                                3Připravíme marinádu z octa, oleje a česneku utřeného se solí. Proužky paprik vložíme do marinády a podle chuti opepříme. 
- 
                                4Podáváme jako přílohu k minutkám nebo s chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        