Gratinované hříbky Parisienne
Suroviny
- 300 g Hříbky čerstvé
 - 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 216.9 mg
 - Draslík 1039.5 mg
 - Vláknina 1106.6 mg
 - Vitamín A 1106.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a smetanou. Povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Směs osolíme, přidáme utřený česnek, pepř, muškát a nasekanou petrželku. Vše ještě krátce povaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do připravené směsi zamícháme žloutky, rozdělíme ji do čtyř zapékacích misek, posypeme sýrem a zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.