Míchaný houbový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Špekáčky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 185.8 mg
  • Draslík 573.7 mg
  • Vláknina 4729.8 mg
  • Vitamín A 4729.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hříbky nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Podusíme je v malém množství vody.

  • 2

    Vychladlé hříbky přendáme do misky a promícháme s plátky natvrdo uvařených vajec, špekáčků a rajčat.

  • 3

    Salát promícháme a zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře.

  • 4

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu