Bechyňský řízek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 400 g Telecí kýta
  • 80 g Šunka dušená
  • 120 g Jablka
  • 160 g Hříbky čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 g Okurky nakládané
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 109.1 mg
  • Draslík 683.9 mg
  • Vláknina 3413.8 mg
  • Vitamín A 3413.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme z kýty řízky, jemně naklepeme a nařízneme okraje.

  • 2

    Osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Vyndáme pečené řízky, zpěníme na výpeku cibulku, přisypeme na plátky nakrájené hříbky a dusíme do poloměkka.

  • 4

    Pak přidáme na nudličky nakrájenou šunku, okurky, oloupaná a nakrájená jablka. Přidáme máslo a dusíme s rajčatovým protlakem do změknutí.

  • 5

    Řízky servírujeme na teplý talíř a přeléváme šťávou.

Komentáře k receptu