Žampionový salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 209.9 mg
  • Vláknina 1102.8 mg
  • Vitamín A 1102.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme je a po vychladnutí nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Přidáme na kostičky nakrájená uvařená vejce, zamícháme a přendáme na salátovou mísu. Zalijeme nálevem z octa, oleje a soli a necháme vychladit.

  • 3

    Před podáváním okořeníme salát pepřem a nasekaným koprem.

Komentáře k receptu