Žampionový salát po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Feferony
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.68 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 80 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 599.3 mg
  • Vláknina 3393.8 mg
  • Vitamín A 3393.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji 8 - 10 minut.

  • 2

    Z omytých bylinek otrháme lístky a nasekáme je. Žampiony, bylinky a oloupaný, nasekaný česnek promícháme v míse.

  • 3

    Rozšleháme zbylý olej s balsamicovým octem a citronovou šťávou. Zálivku osolíme, opepříme a přelijeme jí žampionový salát. Promícháme a pod pokličkou necháme asi hodinu rozležet.

  • 4

    Salát ozdobíme na nudličky pokrájenou feferonkou a podáváme.

Komentáře k receptu