Zapečené žampionové toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 393.3 mg
  • Vláknina 5439.5 mg
  • Vitamín A 5439.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel, přidáme nasekanou petrželku a drobně nakrájené žampiony. Podle chuti přisolíme.

  • 3

    Směs klademe na opečené plátky chleba, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v horké troubě.

  • 4

    Podáváme obložené listy hlávkového salátu a plátky rajčat.

Komentáře k receptu