Žampionové hlavičky zapečené s ricottovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 125 g Sýr Ricotta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Žampiony čerstvé
  • 3 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 9.1 mg
  • Draslík 2194 mg
  • Vláknina 15571.9 mg
  • Vitamín A 15571.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušená rajčata nakrájíme na kousky, oloupeme a nasekáme červenou cibuli, pažitku a bazalku. Nastrouháme sýr parmezán a smícháme se strouhankou. Hlavičky větších žampionů očistíme a vnitřky mírně osolíme a opepříme.

  • 2

    V míse dobře promícháme sýr ricottu, cibuli, rajčata, pažitku a bazalku s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.

  • 3

    Houbové hlavičky naplníme připravenou směsí a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Naplněné hlavičky posypeme směsí parmezánu se strouhankou a plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 10-15 minut, až je náplň hotová a obal opečený dozlatova.

Komentáře k receptu