Telecí paprika

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 896 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 674.7 mg
  • Vláknina 1696.5 mg
  • Vitamín A 1696.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Osmažíme na másle dosklovata nakrájenou cibuli, přidáme další kus másla, zpěníme ho a přidáme ihned papriku.

  • 3

    Pak přidáme maso, osolíme, zalijeme vývarem a necháme dusit asi hodinu a půl.

  • 4

    Připravíme si na másle světlou jíšku a po udušení ji zaděláme k masu tak, aby nám omáčka zůstala hustší, nesmí být řídká. Maso v ní necháme chvíli povařit.

  • 5

    Potom maso vyndáme a omáčku přecedíme přes jemné sítko.

Komentáře k receptu