Candát na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Candát obecný
  • 1 šálek Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 36.1 mg
  • Draslík 563.4 mg
  • Vláknina 1982.5 mg
  • Vitamín A 1982.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta naporcujeme, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet.

  • 2

    Na másle osmažíme jemně nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, šalotku a kůži z candáta. Přidáme porce ryby, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni po obou stranách asi 15 minut. Scedíme, přidáme vývar, kousek másla a citronovou šťávu.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem.

Komentáře k receptu