Nudlová polévka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Houby sušené
  • 85 g Špenát listový čerstvý
  • 350 g Hovězí plec
  • 85 g Nudle čínské vaječné
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Zázvor celý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 hrnek Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 180 g
  • Sodík 1453 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 904.1 mg
  • Vláknina 7358.8 mg
  • Vitamín A 7358.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby rozdrobíme na malé kousky, vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme cca 15 minut máčet.

  • 2

    Cibulku a mrkev nakrájíme na tenké, 5 cm dlouhé proužky. Z masa odstraníme tuk, nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej, maso orestujeme do hněda. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do hrnce přidáme rozmačkaný česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor. Cibulku a mrkev podusíme cca 3 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem, sójovou omáčku, rýžové víno a dostatečně okořeníme.

  • 4

    Krátce zprudka povaříme, poté zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min.

  • 5

    Nudle rozlomíme na několik větších kousků, spolu s nakrájeným špenátem přidáme do hrnce. Na mírném ohni vaříme ještě 5 minut, než maso změkne.

  • 6

    Před podáváním dle chuti okořeníme.

Komentáře k receptu