Nudlový vývar s vepřovým masem a krevetami
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
 - 350 g Vepřová kýta
 - 150 g Šalotka
 - 140 g Nudle vaječné
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Limetka
 - 2 ks Vinné listy
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 722 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 148.4 mg
 - Draslík 724 mg
 - Vláknina 15046.5 mg
 - Vitamín A 15046.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kotletu vykostíme, odstraníme tuk a maso necháme půl hodiny ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou. Krevety zbavíme skořápek a vnitřností.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci nejprve uvaříme nudle dle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme rostlinný olej spolu se sezamovým, přidáme nakrájenou šalotku a mícháme 3 - 4min, dokud cibule nezhnědne. Vyjmeme z pánvičky a odložíme stranou. Do pánve přidáme nadrobno pokrájený zázvor, rozmačkaný česnek, cukr, kuřecí vývar a necháme vařit. Poté přidáme limetkové listy, rybí omáčku a šťávu z poloviny limety. Vložíme maso a vaříme cca čtvrt hodiny. Nakonec vložíme krevety a nudle a povaříme ještě 3 - 4min.
 - 
                                4
Polévku podáváme v mělkých miskách, před servírováním posypeme koriandrem, nadrobno rozkrájenou zelenou natí jarní cibulky a osmaženou šalotkou.