Selská omeleta (minutka)

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1000 g Brambory vařené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 20 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 507 mg
  • Draslík 520.2 mg
  • Vláknina 4393 mg
  • Vitamín A 4393 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova se slaninou, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou.

  • 2

    Přidáme na kostky nebo hranolky nakrájené brambory, opepříme, promícháme a krátce osmahneme.

  • 3

    Potom směs zalijeme rozmíchanými, mírně osolenými vejci a rychleji zapečeme v troubě.

  • 4

    Upečenou omeletu přeložíme v půli.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu