Artyčoky smažené ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Artyčoky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 122.8 mg
  • Draslík 3758.7 mg
  • Vláknina 109588 mg
  • Vitamín A 109588 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné artyčoky vložíme do osolené a mírně okyselené vařící vody, uvaříme do měkka.

  • 2

    Z vajec, oleje, vína, mouky a soli připravíme středně husté těstíčko. Okapané artyčoky do něj namočíme, ihned vložíme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách do růžova.

Komentáře k receptu