Lilky zapečené se sýrem a kečupem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 6.6 mg
- Draslík 461 mg
- Vláknina 13639.8 mg
- Vitamín A 13639.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté lilky nakrájíme příčně na plátky silné půl centimetru. Osmažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, po okapání osolíme a opepříme. 
- 
                                2Do vymaštěné nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy lilků, plátky sýra a trochu kečupu. Každou vrstvu opepříme a pokapeme olejem. 
- 
                                3Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut. Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem. 
- 
                                4Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        