Zapečené lilky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 10 dkg Anglická slanina
  • 10 dkg Sýr Niva (Rokfór)
  • 10 dkg Sýr balkánský
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 99.4 mg
  • Draslík 410.2 mg
  • Vláknina 7051.3 mg
  • Vitamín A 7051.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme z nich půl hodiny na talířku vykapávat vodu. Poté je osušíme a dáme na suchý talíř.

  • 2

    Opečeme je na oleji z obou stran, do zapékací mísy nalijeme olej ze smažení a mísu vysypeme strouhankou.

  • 3

    Na dno dáme opečené lilky a potřeme česnekem.

  • 4

    Připravíme sýrovou směs.

  • 5

    Nastrouháme balkánský sýr i nivu a pokrájíme anglickou slaninu.

  • 6

    Přimícháme rozšlehaná vejce a jogurt a vmícháme posekanou pažitku. Směs rozprostřeme na lilky a zapékáme v rozehřáté troubě.

Komentáře k receptu