Okurková omáčka s ledvinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Hovězí ledviny
  • 100 g Okurky nakládané
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 534.7 mg
  • Draslík 370.7 mg
  • Vláknina 2434.8 mg
  • Vitamín A 2434.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmahneme si na oleji oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme mouku a vytvoříme jíšku.

  • 2

    Rozmícháme ji s vodou a povaříme.

  • 3

    Vložíme nakrájenou okurku, smetanu a dochutíme.

  • 4

    V druhém kastrolu povaříme 15 minut v troše vody ledvinky.

  • 5

    Poté je scedíme a přidáme do omáčky.

  • 6

    2 minuty společně povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu