Okurková omáčka s garnáty a fettuccine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 5 g Sůl
  • 250 g Okurka salátová
  • 70 g Šalotka
  • 250 g Mascarpone
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 250 g Garnát obecný
  • 30 g Olivy černé
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 980 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1082 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 256 mg
  • Draslík 367.5 mg
  • Vláknina 7821.5 mg
  • Vitamín A 7821.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente.

  • 2

    Okurku oloupeme, podélně rozčtvrtíme a vybereme semena. Potom ji nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Česnek a šalotku jemně nakrájíme a osmažíme na 2 lžících horkého másla. Přidáme kostky okurky a dusíme 5 minut. Vmícháme chilli papričku a mascarpone a vaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, citronovou šťávou, cayenským pepřem, koprem a cukrem.

  • 3

    Těstoviny slijeme a zjemníme zbývajícím máslem. Garnáty vložíme do omáčky a prohřejeme. Olivy nakrájíme na úzké proužky a přidáme je do omáčky. Těstoviny smícháme s omáčkou a čerstvě nastrouhaný sýr podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu