Čekanka zapečená se sýrem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 700 g Čekanka
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 227.8 mg
  • Draslík 429.9 mg
  • Vláknina 10977.3 mg
  • Vitamín A 10977.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné čekankové puky krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní připravenou čekanku, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, moukou a solí. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Před dopékáním posypeme pokrm nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu