Chřestový salát se žloutkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Chřest bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 414.1 mg
  • Vláknina 7903.8 mg
  • Vitamín A 7903.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme. Po chvíli přidáme ocet a uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařený chřest vyjmeme, po okapání nakrájíme na stejné kousky a upravíme na talířky. Kousky chřestu pokapeme citronovou šťávou a olejem, opepříme a posypeme jemně nastrouhaným, natvrdo uvařeným žloutkem. Nakonec porce obložíme dílky rajčete a snítkou petrželky.

  • 3

    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu