Růžičková kapusta zapečená se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 10525 mg
  • Vitamín A 10525 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou růžičkovou kapustu osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme polovinou dávky nastrouhaného sýru. Poklademe kapustičkami, posypeme zbylým sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme se slaným pečivem.

Komentáře k receptu