Růžičková kapusta zapečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta růžičková
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 7.3 mg
  • Vláknina 12978 mg
  • Vitamín A 12978 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme okapat.

  • 2

    Do vymaštěné zapékací mísy vložíme rozebranou kapustu, pokropíme máslem, zakapeme smetanou a povrch posypeme nasucho opraženou strouhankou.

  • 3

    Nakonec poklademe kousky másla a dáme na 15 minut péci.

  • 4

    Podáváme s brambory.

Komentáře k receptu