Krémová kedlubnová polévka s karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kedlubna
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 192.9 mg
  • Vláknina 4470.5 mg
  • Vitamín A 4470.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle zpěníme mouku, vmícháme karí koření, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.

  • 2

    Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kousky a dusíme v osolené vodě doměkka. Po částečném vychladnutí je rozmixujeme a přidáme do povařené jíšky spolu s kostkou masoxu. Polévku přisolíme a povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přilijeme mléko, přihřejeme ji téměř k varu a posypeme nasekanými malými kedlubnovými lístky.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu