Polévka kedlubnová krémová

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 343.2 mg
  • Vláknina 4035.1 mg
  • Vitamín A 4035.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpuštěném másle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli a oloupané kedlubny nakrájené na kousky. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

  • 2

    Uvařenou zeleninu prolisujeme nebo rozmixujeme, vrátíme ji do polévky a přidáme špetku muškátu.

  • 3

    Nakonec polévku posypeme sekanou petrželovou natí nebo jemně nasekanou čerstvou kedlubnovou natí.

Komentáře k receptu