Vepřové maso v kedlubnách

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Vepřová plec
  • 150 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Kedlubna
  • 30 g Cukr krupice
  • 10 g Petržel - nať
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1319 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 457.2 mg
  • Vláknina 4709 mg
  • Vitamín A 4709 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Ve vhodné nádobě rozehřejeme polovinu dávky tuku, vložíme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme trochou teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka.

  • 3

    Kedlubny oloupeme a zbavíme dřevnatých částí. Nakrájíme je na plátky, přidáme k masu a podusíme.

  • 4

    Světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky zahustíme maso s kedlubnami, promícháme, zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka.

  • 5

    Nakonec pokrm dosolíme, přidáme cukr, přilijeme mléko, krátce podusíme a přimícháme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu