Bramborový guláš s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Tuk
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 1.5 g Kmín celý
  • 15 g Sůl
  • 1.5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Houby sušené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Česnek
  • 1800 g Brambory
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 938 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 989.2 mg
  • Vláknina 11791 mg
  • Vitamín A 11791 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, krátce zpěníme, přidáme kmín, zalijeme polovinou vlažného vývaru a uvedeme do varu.

  • 2

    Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí krátce podusíme.

  • 3

    Sušené houby propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet. Potom houby podusíme doměkka, scedíme, překrájíme a přidáme je do základu.

  • 4

    Z másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a vlijeme do částečně podušených brambor s houbami.

  • 5

    Nakonec pokrm dochutíme utřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.

Komentáře k receptu