Rajčatová polévka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 800.5 mg
  • Vláknina 25053.2 mg
  • Vitamín A 25053.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 89.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá, na kousky nakrájená rajčata osmahneme s pepřem a bobkovým listem na 20 g másla, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Měkká rajčata prolisujeme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme rajčatový protlak, sůl a znovu přivedeme k varu.

  • 3

    Nakonec do polévky přilijeme smetanu a přihřejeme téměř k varu.

Komentáře k receptu