Rajčatová polévka se šunkou a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 50 g Šunka dušená
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Vodka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 454.7 mg
  • Vláknina 5694.8 mg
  • Vitamín A 5694.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme rajčatový protlak. Podle chuti přisladíme, vmícháme nasekanou bazalku a zalijeme vývarem. Vše vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut.

  • 3

    Do polévky přidáme šunku nakrájenou na kostičky a vodku. Polévku nalijeme do talířů a každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a lístkem bazalky.

Komentáře k receptu