Rajčatová polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 3 ks Brambory
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 hrst Hrášek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 26.8 mg
  • Draslík 1170.7 mg
  • Vláknina 13075.9 mg
  • Vitamín A 13075.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na větší kusy. Očištěný celer nastrouháme nahrubo, oloupané brambory nakrájíme na kostky. Přidáme hrášek, oloupaný celý česnek a vše vaříme s kořením, cukrem a máslem v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Polévka má být velmi hustá.

  • 3

    Podáváme ji s nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu