Brynzové halušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Sýr Brynza
  • 750 g Brambory
  • 150 g Slanina vepřová
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 681.9 mg
  • Vláknina 10650 mg
  • Vitamín A 10650 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhané brambory osolíme, přidáme mouku a zamícháme.

  • 2

    Do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto na halušky.

  • 3

    Vaříme 5 minut až halušky vyplavou. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 4

    Halušky promícháme s brynzou a na talířích je posypeme rozškvařenou slaninou.

  • 5

    Brynzu můžeme vylepšit zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu