Domácí brynzové halušky pro celiatiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 70 g Brambory
  • 150 g Mouka pohanková
  • 150 g Sýr Brynza
  • 150 g Mouka bezlepková Mantler
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Xantanová guma
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 622 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 132.1 mg
  • Draslík 222.1 mg
  • Vláknina 4088 mg
  • Vitamín A 4088 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, z nastrouhaných brambor slijeme vodu. Cibuli a anglickou slaninu nasekáme nadrobno, před podáváním cibuli se slaninou orestujeme na oleji. Sýr brynzu strouháme na struhadle. Nastrouhané brambory zaděláme s vejci, xantanovou gumou a moukou do polotuhého těsta, které ochutíme polovinou lžičky soli.

  • 2

    V hlubším hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s půl lžičkou soli, přes síto na halušky pasírujeme těsto do vroucí vody. Když bramborové nočky (halušky) vyplavou, jsou uvařené. Hotové je podáváme posypané strouhaným sýrem a zalité opečenou slaninou s cibulí.

Komentáře k receptu