Brynzové halušky se škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Mouka polohrubá
  • 5 g Sůl
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 120 g Vepřové škvarky
  • 160 g Sýr Brynza
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 80.7 mg
  • Draslík 115.3 mg
  • Vláknina 6475 mg
  • Vitamín A 6475 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu vody, osolíme a vymícháme měkké těsto.

  • 2

    Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí osolené vody, od síta těsto odkrajujeme nožem, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Povaříme dvě minuty, scedíme a rozdělíme na talíře. Posypeme rozdrobenou brynzou.

  • 3

    V pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme pokrájené škvarky, chvíli smažíme a nalijeme na halušky.

Komentáře k receptu