Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 49 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 155.4 mg
- Draslík 696.2 mg
- Vláknina 5643.1 mg
- Vitamín A 5643.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tykve oloupeme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na kostičky. Ovaříme je v osolené vodě, necháme okapat. 
- 
                                2Větší část másla utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, připravenou tykev, uzené maso nakrájené na kostičky, mouku, nastrouhaný sýr, mléko a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, vše zlehka promícháme. 
- 
                                3Těsto vložíme do máslem vymazané nákypové formy vysypané strouhankou a povrch uhladíme. 
- 
                                4Pečeme v mírně vyhřáté troubě. 
- 
                                5Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        