Tykvový nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 37 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 316.8 mg
- Draslík 732.8 mg
- Vláknina 5500 mg
- Vitamín A 5500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 99.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané tykve nastrouháme na hrubší nudličky, krátce povaříme v osolené a okyselené vodě a necháme okapat. 
- 
                                2Žloutky, 65 g másla, nastrouhaný sýr a smetanu šleháme nad párou do zhoustnutí. Potom zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                3Do máslem vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvy uvařené tykve a sýrové směsi. Povrch uhladíme. 
- 
                                4Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        