Tykev zapečená ve žloutkové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Tykev
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 441.2 mg
  • Draslík 561.4 mg
  • Vláknina 4623.2 mg
  • Vitamín A 4623.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 145.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou tykev nakrájíme na delší úzké proužky a povaříme je v osolené, mírně oslazené vodě. Ocedíme a necháme okapat.

  • 2

    Připravenou tykev urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem a prohřejeme v troubě.

  • 3

    Po chvíli přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutky, povrch pokapeme zbylým máslem a dopečeme v troubě.

Komentáře k receptu