Tykev zapečená s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Tykev
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 400 g Vepřová plec
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 213.1 mg
  • Draslík 632.3 mg
  • Vláknina 3877.3 mg
  • Vitamín A 3877.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, drobně nakrájené maso, osolíme je a osmahneme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Očištěnou tykev nakrájíme na kolečka silná asi 3/4cm, osolíme je a obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích. Smažíme na rozehřátém sádle.

  • 3

    Měkké maso a osmaženou tykev urovnáme ve vrstvách do pekáčku a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.

Komentáře k receptu