Tykev zapečená s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tykev
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 140.2 mg
  • Draslík 432.8 mg
  • Vláknina 3402.8 mg
  • Vitamín A 3402.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou tykev nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, osolíme a obalíme v hladké mouce a rozšlehaných vejcích.

  • 2

    Připravenou tykev osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi a urovnáme do vymaštěné zapékací mísy střídavě s uzeným masem nakrájeným na kousky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm krátce zapečeme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu