Švestkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Droždí
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 80 g Tuk Hera jedlý
  • 800 g Švestky
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 238.9 mg
  • Vláknina 6123.6 mg
  • Vitamín A 6123.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kvásek z trochy mléka, cukru a droždí, na teplém místě necháme vykynout. Mouku, žloutek, sůl, vlažné mléko a rozpuštěnou Heru smícháme s kváskem a vypracujeme těsto které necháme cca 30 minut kynout.

  • 2

    Potom je urovnáme na vymazaný a vysypaný plech, kraje trochu zvedneme. Koláč ozdobíme švestkami a necháme ještě chvíli kynout. Okraje potřeme zbylým bílkem.

  • 3

    Pečeme ve středně teplé troubě asi 20 minut, vytáhneme, posypeme cukrem a dopečeme.

Komentáře k receptu