Švestkový koláč z brioškového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Droždí
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 80 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 301.1 mg
  • Vláknina 6635.9 mg
  • Vitamín A 6635.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme mouku s 50g cukru, solí a kvasnicemi rozmíchanými v trošce vlažné vody. Rozklepneme vajíčko a zpracujeme těsto. Nesmí se lepit na ruce. Poté přidáme máslo a hněteme ještě cca 10minut. Vyválíme kouli a necháme při pokojové teplotě asi hodinu kynout. Potom těsto zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na chladném místě.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 3

    Švestky omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a vypeckujeme.

  • 4

    Těsto vlijeme do koláčové formy a uhladíme. Navrstvíme švestky, posypeme cukrem a skořicí.

  • 5

    Koláč pečeme 30-40minut.

Komentáře k receptu