Švestkový koláč s makronkovou drobenkou
Suroviny
- 100 g Makronky
 - 300 g Pšeničná krupice
 - 280 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka polohrubá
 - 750 g Švestky
 - 125 g Mandle
 - 125 g Cukr krupice
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 5 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 110.1 mg
 - Draslík 303.7 mg
 - Vláknina 6145.3 mg
 - Vitamín A 6145.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdřív smícháme mouku, krupici, kypřicí prášek a špetku soli. Poté do směsi přimícháme mleté mandle, cukr, vanilkový cukr, vejce, mléko a 3/4 másla.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 200C. Hluboký plech vymažeme, těsto na něj vlijeme a několikrát propíchneme vidličkou.
 - 
                                3
Na obložení si připravíme omyté a vypeckované švestky, nakrájíme na dílky. Makronky rozdrobíme a promneme se zbytkem másla, až vznikne drobenka.
 - 
                                4
Švestky naskládáme na těsto šupinovitě do řad a posypeme drobenkou.
 - 
                                5
Pečeme 20-30minut.