Vepřové žebírko s vinnými hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová pečeně
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Hroznové víno
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 567.9 mg
  • Vláknina 1920.8 mg
  • Vitamín A 1920.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté vepřové pečeně nakrájíme 4 žebírka, naklepeme je, osolíme a okořeníme skořicí a pepřem. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.

  • 2

    Opečená žebírka dáme na nahřátou mísu, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme hrozny, prohřátými na másle.

  • 3

    Podáváme s rýží, okořeněnou šafránem.

Komentáře k receptu