Vepřové žebírko polomské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 1 g Nové koření mleté
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Jalovec
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1374 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 98.3 mg
  • Draslík 474.5 mg
  • Vláknina 1537.2 mg
  • Vitamín A 1537.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové pečeně částečně odsekáme obratlové kosti, maso opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme žebírka. Lehce je naklepeme, okraje několikrát nařízneme a žebírka osolíme.

  • 2

    V polovině dávky tuku připravená žebírka po obou stranách opečeme. Přendáme je do kastrolu, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    V tuku od opékání krátce podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony.

  • 4

    Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozmícháme, přilijeme šťávu z dušených žebírek a povaříme.

  • 5

    Před koncem varu omáčku dosolíme, opepříme, přidáme mleté nové koření, jalovec, ocet, převaříme a zjemníme smetanou.

  • 6

    Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na žebírka, přidáme žampiony a vše povaříme.

Komentáře k receptu