Vejce zapečená s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 505.9 mg
  • Draslík 534.7 mg
  • Vláknina 3903 mg
  • Vitamín A 3903 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymastíme máslem.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo.

  • 3

    Krátce spaříme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a uvaříme na hustou omáčku. Necháme polovychladnout, přidáme dva žloutky a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Do připravené zapékací mísy dáme půlky nebo čtvrtky vajec, proložíme je dílky rajčat, osolíme, přelijeme směsí, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme máslem a zapečeme zhruba 15 - 20 minut.

  • 5

    Část sýra můžeme také vmíchat do bešamelu před přidáním sněhu.

Komentáře k receptu