Vejce zapečená se šunkou, rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Šunka od kosti
  • 250 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 2317 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 299.3 mg
  • Draslík 591.9 mg
  • Vláknina 7543.3 mg
  • Vitamín A 7543.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata nakrájená na malé kostky a dusíme 10-15 minut, dokud směs nezhoustne. Poté ji ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Zeleninovou směsí plníme zapékací misky. Uprostřed vždy uděláme lžící jamku a vyklepneme do ní celé vejce, které překryjeme plátkem šunky.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, dokud se vejce nesrazí.

  • 4

    Pokrm můžeme zdobit snítkou petrželky či bazalky. Podáváme teplý.

Komentáře k receptu