Vaječné těsto na přelití masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 246.6 mg
 - Draslík 77.7 mg
 - Vláknina 63 mg
 - Vitamín A 63 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přísady důkladně ušleháme, nalijeme na hotové maso a zprudka zapečeme. Pokud je pod masem více šťávy, slijeme ji dříve, než nalijeme vaječné těsto.
 - 
                                2
Vaječné těsto se používá k některým masitým pokrmům, jako jsou například řízky nebo dušené kotlety, které po ukončení přípravy můžeme ještě zapéct. Můžeme je navíc různě ochutit sardelemi, kapary nebo sýrem.