Červená řepa na polský způsob

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 kg Červená řepa
  • 2.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 255 mg
  • Draslík 1398.2 mg
  • Vláknina 22891.5 mg
  • Vitamín A 22891.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme ji okapat, nakrájíme na plátky a naskládáme na nahřátý talíř.

  • 2

    Na polovině dávky másla osmažíme strouhanku.

  • 3

    Červenou řepu posypeme nasekanými vařenými vejci, nasekanou petrželkou a těsně před podáváním přelijeme pokrm máslem se strouhankou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu